Home -> Visvakanties -> Noord Frankrijk -> Noord Frankrijk, wij gaan tot 450km. van Breda -> Bel Vare -> Bel Vare _ _ _ _ _ _ _ _ Domaine des Bel Eaux

Bel Vare _ _ _ _ _ _ _ _ Domaine des Bel Eaux

Bel Vare _ _ _ _ _ _ _ _ Domaine des Bel Eaux
boek een accommodatie

Domaine des Bel Eaux kunt u rechtstreeks via de Franse eigenaar boeken en vindt u zelfs bij diverse andere aanbieders en ogenschijnlijk tegen diverse prijzen. Dit komt echter door de wijze van het berekenen van het aantal vissers dat in de boeking is inbegrepen.
Wij bieden u dan ook de laagste prijsgarantie teneinde misverstanden te voorkomen. Vind u een lagere prijs dan betalen wij het verschil terug.

Faciliteiten
2 slaapkamers 24h nachtvissen 4 hengels bait boats toegestaan karper 9-23 karper graskarper koi beheerder bivvy stekken Noord Frankrijk chalet 6 pompwater Engels gesproken Frans gesproken electriciteit aanwezig douche openbaar wc openbaar groepen honden aangelijnd bosrijke omgeving auto parkeren achter stek seizoen maart nov steiger
 

Het Meer

Bel Vare gelegen in de bossen van de Bel Val, Champagne regio, maakt onderdeel uit van een groot complex van maarliefst 22 meren variërend in grootte van 1 tot 16 hectare. Deze meren zijn overwegend ondiep en daardoor uitermate geschikt voor het kweken van vis. Bel Vare telt maarliefst 12 hectare, het bodemverloop is schoon en glad, bubberig met takjes en klei, hier en daar een geul en een diep gedeelte tot zo ‘n 1,80 meter diep, de oevers van hier en daar riet en bosjes voorzien en kleiachtig met grind. Het grootste deel van het meer is echter ondiep en 'waadbaar'.
In de zomer periode (dit wisselt helaas door de klimaatsveranderingen nogal.), vormt zich veel wier. 2011 gaf dit een serieus probleem, in 2012 is dit verholpen door de waterstand kunstmatig hoger te houden. 2015 was de waterstand hoog zomer weer erg laag tot nog geen meter op zoneA. Hou hier rekening mee..2016 kwam het wier weer terug..
Met ingang van augustus word er ook gejaagd rondom het meer in de uitgestrekte bossen. De hunting lodge is dan verhuurd door het management aan deze jachtgidsen. Wie hier moreel tegenstander van is of angst voor heeft wordt afgeraden in deze periode te boeken. Gejaagd wordt er eigenlijk tot eind vh. seizoen.
Nieuws: Zone A, voor de hunting lodge is twee keer zo groot gewroden. Het meer is in winter 2012 uitgegraven. Hierdoor ontstaat een twee keer zo groot bevisbaar gedeelte

Faciliteiten

In de hunting lodge bevinden zich twee douches en toiletten. Hiervan is één combinatie voor de bivvyvissers en zijn van buitenaf betreedbaar.
De twee accommodaties hebben ieder eigen sanitaire voorzieningen.
De visstekken zijn door bilzen omgeven en met houtmolm bestrooid en hierdoor redelijk droog en schoon.
Rietkragen scheiden de stekken en geven hier en daar privacy.

Visbestand

Belvare telt als recordvissen een schub van 28kg en een spiegel van 25 kg. Nieuwe meren van Carp Connections worden gestockt met- of aangevuld tot- een standaard minimale bezetting: 3/4 Hectare: 150 karpers van 20 tot 50 lbs. / 2 veertigers en per stek een dertiger 7/8 Hectare: 300 karpers van 20 tot 50 lbs. / 3 veertigers en per stek een dertiger 10/12 Hectare: 400 karpers van 20 tot 50 lbs. / 5 veertigers en per stek een dertiger 20+ Hectare: 500 karpers van 15 tot 50 lbs. / 8 veertigers en per stek een dertiger Al deze meren kennen een winterstop om de vissen op natuurlijke manier, drie maanden te laten ‘hybernaten’. Vervolgens voeren wij de vissen in de late winter bij met geweekte granen. Eerst tarwe daarna mais, vervolgens boven de 12 graden Celsius volop met hoogwaardige karperpellets tot aanvang seizoen half maart. Zodoende rijpen alle eitjes gelijkmatig en paaien de vissen snel volledig af. Voordeel is ook dat weerstand wordt opgebouwd en alle afvalstoffen hierdoor snel afvoeren en springdesease (voorjaarssterfte) wordt tegengegaan. Uw voordeel is dat u vanaf half maart hoofdzakelijk mooie actieve vissen zult vangen, kerngezonde dikke karpers. Bel Vare komt met 7 Ha. keurig aan haar bestand, heeft voldoende hoge dertigers om dit voorjaar nog enkele verrassingen op te leveren. Het meerrecord is 22,5 kilo. geen 50 lbs. maar we keuren het goed. Een water waar u veel runs kunt verwachten! Als bijvangsten kunt u graskarper en koi verwachten. Geen brasem, geen poisson chats en geen kreeftjes. * 1 Lbs = 0,91 pond = 0,45 kilo.

Regelementen Belvare:

Aankomst: 10.00 a 11.30 ou 13.30 a 16.00 uur
Vertrek    : 10.00 uur

No Kill, de vis dient altijd levend en gezond teruggezet te worden: 

 1. Er mag maximaal met 4 hengels per visser gevist worden, indien men een stek deelt maximaal 3 hengels per visser. Laat hengels nooit onbewaakt achter met de lijnen in het water
 2. Alleen barbless haken zijn toegestaan, Cc is echter tegen weerhaalloos, knijp dus uw weerhaak dicht of gebruik slechts microbarb. Geen dreggen en  geen vaste riggs.
 3. Het is niet toegestaan om vissen in zakken te bewaren tenzij gewond/ziek of 20 kilogram plus. Alarmeer dan na het zakken het management ter controle.
  Zak altijd in ruime zak met lang snoer.
 4. Vissen niet onnodig uit het water laten. De vis mag niet staand vastgehouden worden, voor de foto moet je door de knieën.
 5. Zorg ervoor dat je alle spullen bij de hand hebt als je een vis vangt; een emmer water, Klinik, grote onthaakmat, veiligheids weegzak en een net van minimaal 42”, 52” wordt aanbevolen. Let er op dat je het materiaal nat maakt voor je er een vis op legt.
 6. Gebruik geen gevlochten hoofdlijnen.
 7. Het is niet toegestaan in bomen te klimmen. Houdt rekening met het milieu en voorkom aantasting aan de schoonheid van de natuur. Laat geen vuilnis rondslingeren. Vuilnis in zakken bewaren.
 8. Open vuur is verboden. (Laat geen sigaretten peuken achter en verzamel ze apart van de rest van het afval bijvoorbeeld in een emmer)
 9. Geef de catch reports door aan het management.
 10. Maximaal 1 kilo per visser per dag.
 11. Particles,granen, maisnoten, alleen goed geprepareerd. ook hennep of mais/bonen idem
 12. Het is niet toegestaan te zwemmen in het meer.
 13. Voerboten mogen gebruikt worden, een boot is toegestaan op zoneA.
 14. Het water uit de kraan ter plaatse is niet drinkbaar. Neem zelf drinkwater mee.
 15. Het meer ligt in een rustige omgeving, houdt hier rekening mee evenals met de andere vissers, dus niet schreeuwen, luide muziek e.d.
 16. Er wordt op het terrein niet harder gereden dan stapvoets.
 17. Gebruik voor uw behoefte de toiletten.
 18. Het management heeft het recht de auto, visuitrusting en voer te controleren.

Het management behoudt zich het recht je vakantie eerder te beëindigen indien je je niet houdt aan de gestelde eisen zoals hierboven beschreven, of indien je schade toebrengt aan andere vissers, vissen of eigendom van Belvare. Je hebt geen recht op een vergoeding indien je verwijderd bent. Eventuele schade zal worden verhaald op degene die bij Carp Connections heeft geboekt.

  

377 km.  Breda vs. Le Chemin   (klik op het Google logo).

Omdat de meren van Bel Eaux geen adres hebben spreken wij af op een 'meetingpoint' vlakbij.
Navigatie: Frankrijk, Le Chemin 51800,  9 Rue Basse (Parkeren voor de kerk, zie foto)
Eenmaal aangekomen bel beheerder Sébastien: +33(0)687227227 en geef aan: "Reservation nummer #???? are at 'Meetingpoint'.
Klik nog even op Google maps zodat je zeker weet waar je moet wezen.

Het meetingpoint in het dorpje Le Chemin, je bent er nu bijna!

Niet vissende gasten op zones A tm.E
Er mogen per zone maximaal twee niet vissende gasten bivakkeren.
(let op totaal maximaal 6 personen per chalet).
Prijs per nacht € 9,- per gast.

Hond mits aangelijnd en gebruik van poepzakjes
Let op: In Frankrijk mag men op loslopende honden schieten indien deze wild of vee belagen. Houd u dus aan de regels en lijn de hond aan!
Prijs per nacht € 2,50

25kg. High nutriënt Carp Pellets te bestellen
Bel Vare beschikt over grote hoeveelheden hoge voedingswaarde pellets om de kweekkarpers mee te voeren. Ook de grote vissen krijgen in het voorjaar pellets toegediend.
Prijs € 35,-

1 kuub open haard hout (alleen in combinatie met Lodge)
In de hal van de Lodge is een haard (zo ook op een slaapkamer). Heerlijk nachtvissen vanuit de hal, deuren open, bedchair in de gang en een blok op de haard maakt uw vakantie helemaal ‘outdoor’.
Prijs € 20,-  

Bereid uw visvakantie goed voor !

Visbestand

Visbestand Visbestand Visbestand Visbestand Visbestand Visbestand Visbestand

2011PietersHuntingLodgeZoneA

2011PietersHuntingLodgeZoneA 2011PietersHuntingLodgeZoneA 2011PietersHuntingLodgeZoneA 2011PietersHuntingLodgeZoneA 2011PietersHuntingLodgeZoneA 2011PietersHuntingLodgeZoneA 2011PietersHuntingLodgeZoneA 2011PietersHuntingLodgeZoneA 2011PietersHuntingLodgeZoneA 2011PietersHuntingLodgeZoneA 2011PietersHuntingLodgeZoneA 2011PietersHuntingLodgeZoneA

map

map

Belvare

Belvare Belvare Belvare Belvare Belvare Belvare

Visbestand

Visbestand Visbestand Visbestand Visbestand Visbestand Visbestand Visbestand Visbestand Visbestand Visbestand Visbestand Visbestand Visbestand Visbestand: *
: *
: *