Home -> Visvakanties -> Noord Frankrijk -> Noord Frankrijk, wij gaan tot 450km. van Breda -> Le Chenet (BERKLEY) -> Etang le Chenet _ _ _ _ _ Fishing Resort Du Der

Etang le Chenet _ _ _ _ _ Fishing Resort Du Der

Etang le Chenet _ _ _ _  _ Fishing Resort Du Der
boek een accommodatie

Het resort kent maar liefst 6 meren variërend in grootte van 1/3 tot 12 hectare. Hiervan worden de kleine vijuvers gebruikt als Carpodrome en CarpHospital vijvers. Berkley lake Chenet telt maar liefst 12 hectare, het bodemverloop is enigszins hobbelig tot zo ‘n 3 meter diep, er zijn geen obstakels aanwezig, de oevers zijn kleiachtig met zuivere grindgedeelten en gras. Zo ook in de meerbodemstructuur tref je grote grindplateaus aan. Een eiland in het midden maakt de visserij nóg interessanter.
BERKLEY le Chenet is misschien wel het leukste water in Frankrijk om met een groep af te huren. Immers is het eiland in het midden groot genoeg voor een tiental vissers
of meer in overleg, om een heus karperfeest te organiseren. Daar de bivvys dicht bij elkaar kunnen en de lijnen uitgespreid gevist worden, kan iedereen bij elkaar buurten zonder de hengels binnen te hoeven draaien. Informeer naar de mogelijkheden of boek via deze site.

Faciliteiten
24h nachtvissen afgesloten omheining 4 hengels bait boats toegestaan boot toegestaan karper 9-23 karper koi steur zilverkarper beheerder bivvy stekken cabin 2 cabin 4 Noord Frankrijk chalet 2 chalet 4 diepvries drinkwater enkel bed Duits gesproken Engels gesproken Frans gesproken NL gesproken electriciteit aanwezig electriciteit in faciliteiten douche openbaar wc openbaar gehandicapten toilet douche openbaar groepen honden aangelijnd wifi kampvuurplaats koelkast warme maaltijd op stek vers brood service materiaalverhuur fiets verhuur materialen aas shop minimarkt ter plaatse weidegrond omgeving na lossen auto op parkeerplaats auto parkeren achter stek restaurant seizoen gesloten dec feb seizoen maart nov steiger rolstoelsteiger telefoon televisie veranda
 

Het Meer

Berkley lake Chenet,  gelegen tussen de akkers van de Champagne regio, maakt onderdeel uit van het Pure Fishing Resort Du DerHet resort kent maarliefst 6 meren variërend in grootte van ½  tot 12 hectare.  Hiervan worden de kleine meren gebruikt als Carpodrome en Carp Hospital.
Berkley lake Chenet telt maarliefst 12 hectare, het bodemverloop is schoon en enigszins hobbelig  met fors grindplaten tot zo ‘n 3 meter diep. De oevers bestaan uit klei, grind en gras. De meerbodem bestaat uit klei met zuiveregrindplaten. Het meer wordt handmatig wiervrij gehouden. Toch is het te hopen dat er eenplukje achterblijft want de vissen zijn er dol op.
Een eiland in het midden maakt de visserij nóg interessanter. Een baitboat is aan te raden een boot is toegestaan. Het water biedt de 10 stekken voldoende ruimteHet is zeer  goed te doen om de stekken te delen en met twee personen en met  6 hengels te bevissen
Tip: Boek twee stekken á 350 ieder en bevis deze met 8 hengels vanaf één stek over het gehele gebied. Hiervoor zijn enkele zéér goede combinaties te maken op dit meer.
UNIEK: Indien wordt besloten om het gehele meer exclusief te boeken dan mag er met het gehele geselschap vanaf het eiland worden gevist. Het eiland kan met auto’s worden bereikt.


 

Faciliteiten

De faciliteiten op Berkley le Chenet zijn goed, nieuw en modern.
Het sanitairgebouw beschikt over twee wasruimtes ieder voorzien van toilet, douche en wastafel.
Buiten treft u een urinoir en enkele wastafels aan. Er is elektriciteit. Het water is drinkbaar!
Er bestaat de mogelijkheid om tegen betaling van het internet gebruik te maken.

400 vissen tussen de 9 en 29 kilo. Gemiddeld vangstgewicht 15 kilo. De gemiddelde vangsten bevatten voldoende dertigers met een hoge dertiger of een veertiger.

2015 Record schubkarper 24kg.

2015 Record Spiegelkarper 29 kg.

Nieuwe meren van Carp Connections worden gestockt met- of aangevuld tot-  een standaard minimale bezetting:
3 a 4 Hectare:  150 karpers van 20 tot 50 lbs. / minimaal 1 vijftiger , 2 veertigers en  per stek twee dertigers
7 a 8 Hectare:  300 karpers van 20 tot 50 lbs. / minimaal 1 vijftiger , 1 veertiger per hectare en per stek twee dertigers
10 a 12 Hectare:  400 karpers van 20 tot 50 lbs. / minimaal 1 vijftiger , 1 veertiger per hectare en per stek twee dertigers
20+ Hectare: 500 karpers van 15 tot 50 lbs. / minimaal 1 vijftiger, 1 veertiger per hectare en per stek twee dertigers
Al deze meren kennen een winterstop om de vissen op natuurlijke manier, dik drie maanden te laten ‘hybernaten’. Vervolgens voeren wij de vissen in de late winter bij met geweekte granen.  
Eerst tarwe daarna ook mais, vervolgens (mits de watertemperatuur dat toelaat) volop met hoogwaardige karperpellets tot aanvang seizoen half maart. Zodoende rijpen alle eitjes gelijkmatig en paaien de vissen snel volledig af. Voordeel is ook dat weerstand wordt opgebouwd en alle afvalstoffen hierdoor snel afvoeren en springdesease (voorjaarssterfte) wordt tegengegaan.
Uw voordeel is dat u vanaf half maart hoofdzakelijk mooie actieve vissen zult vangen, kerngezonde dikke karpers.


* 1 Lbs = 0,91 pond = 0,45 kilo.


 

 

Regelementen :

Aankomst: 12.00 uur
Vertrek    : 10.00 uur 

 No Kill, de vis dient altijd levend en gezond teruggezet te worden:

 

Reglement Pure Fishing Resort du Der

1.   Bij aankomst (Na 09.00 en voor 13.00 uur is het beheer zeker aanwezig) bij het grote hek rij door naar de Parking en meldt u aan bij het beheer. Buiten de reguliere tijden bel: +33646222889

2.     Per stek mag er met 4 hengels gevist worden. I.g.v.gedeelde stek 3 p.p.Laat hengels nooit onbewaakt achter met de lijnen in het water.

3.     Het vissen met haken zonder weerhaak is verboden, het gebruik van een Microbarb haak is wel toegestaan. Bent hooks en dubbele haken zijn ten strengste verboden.
Op het PURE fishing resort wordt gevist met een minimale haakmaat 7 en maximaal haakmaat 4.

4.     Het is niet toegestaan om vissen in zakken te bewaren (alleen vissen die extra aandacht nodig hebben of op aanwijzing van de opzichter. Op zo ’n moment stelt de beheerder een -JRC XL euro carp sack-  bewaarzak ter beschikking). De vissen dienen direct na fotograferen weer (levend en gezond) terug te worden gezet. Beschadigde vissen moeten direct worden gezakt en gemeld bij het management voor eventuele quarantaine in ons Hospital Abu Garcia.

5.     Vissen niet onnodig uit het water laten. De vis mag niet staand vastgehouden worden, voor de foto moet je door de knieën. Altijd boven de mat. Breng de mat naar de vis, niet de vis naar de mat. Bij transporteren van vis van het water naar de mat geld: Spreidblok los, borstvinnen naar binnen, schepnet inrollen, en met twee handen aan de steel uit het water nemen.

6.     Wond Desinfectiemiddel als Klinic is verplicht. U dient dit altijd voor handen te hebben wanneer het beheer daar om vraagt.

7.     Zorg ervoor dat je alle spullen bij de hand hebt als je een vis vangt: een emmer water, Klinic, natte doek, grote onthaakmat (1m+), veiligheidsweegzak, en een net van minimaal 42”, 50”. Let op dat je het materiaal nat maakt voor je er een vis op landt.

8.     Gebruik geen gevlochten lijnen, leadcore of shokleaders of voorslag, deze zijn streng verboden. Geen vastloodmontages. Alleen visvriendelijke “riggs”gebruiken zoals safety’ riggs’. Lijndikte (nylon) die wij toestaan is minimaal 28/100 en Max 35/100.

9.     Het is niet toegestaan in bomen te klimmen of takken af te breken. Houdt rekening met het milieu en voorkom aantasting aan de schoonheid van de natuur. Laat geen vuilnis, peukjes, bierdoppen of vislijnen rondslingeren.

 

10.  Open vuur is verboden (laat geen sigaretten-peuken achter en verzamel ze apart van de rest van het afval bijvoorbeeld in een emmer).

11.  Zonder uw bijdrage kunnen wij geen goed management voeren.Geef de catch reports door aan het management (zorg voor een mooie foto!). Fotografeer alle vissen van 18 kilo plus van twee kanten, links en rechts. Het is toegestaan het water te betreden om visfotos te maken.

12.  Particles, noten, granen, zijn verboden anders dan door het management verstrekt. Pellets zijn verkrijgbaar bij het meer.

13.  Een baitboat is toegestaan mits alleen binnen het bereik van je stek word gebruikt.

14.  De meren liggen in een rustige omgeving houdt hier rekening mee evenals met andere vissers. Respecteer elkaars privacy. Dus niet schreeuwen, Harde muziek aanzetten. Stalken (rondlopen met hengel) is ten strengste verboden. Zwemmen of rondlopen  in de meren is verboden anders dan voor het maken van een visfoto. In de rivier is waden op eigen risico.

15.  Alleen binnen de stekgrenzen mag gevist worden. Het vissen onder de Brug op JRC is verboden. Ook het ‘wegleggen’ van een hengel in een naastgelegen stek of zelf meer is verboden.

Het is tevens verboden om in de kweekvijver ‘GulpCarp’ en in het quarantaine karperhospital ‘AbuGarcia’ te vissen.

16.  Het gebruik van markers in de zin van staafmarkers is toegestaan indien de staafmarker zo is afgewerkt dat dit niet voor problemen zorgt. Markers zijn ook ter plaatse te huur.

17.  Alleen groene bivvy’s gebruiken, geen camping- of partytenten. Op de daar voor aangewezen plaatsen op de stek.

18.  Gebruik de toiletten. Het is verboden om in de natuur uw behoefte te doen. Dit geld niet alleen voor de grote maar zeker ook de kleine boodschap!

19.  Indien de accommodatie niet word achtergelaten zoals deze in den beginne aan u is opgeleverd, worden de schoonmaakkosten verrekend met uw borg / eindafrekening.

20.  Het management heeft het recht de visuitrusting en voer/aas te controleren. Indien het vermoeden heerst van (vis)diefstal heeft het management de keuze om uw auto te doorzoeken dan wel direct de lokale politie in te schakelen. Op het vervoeren van levende vis zonder vergunning staat 20.000 euro boete.

21. Het is verboden om gebruik te maken van een aggregaat. Een batterijlaadstation is voorhanden in het sanitairgebouw.

22. U dient uw eigen vuilniszakken mee te nemen en het vuilnis volgens de Franse wetgeving te scheiden. Als u niet kan voldoen aan vuilniszakken zullen de kosten van vuilniszakken op u worden verhaald.

23. Het is verboden om gebruik te maken van uw auto tussen 22.00 en 06.00uur, bij calamiteiten vervalt deze regel. Houdt u aan de aangegeven max. snelheid. Auto’s dienen na het lossen van de materialen op de aangegeven parkeerplaats te worden geparkeerd. In rustige periodes kan het management hiervan afwijken.

24. Bij het gebruik van een boot is het dragen van een reddingsvest altijd verplicht en u dient deze zelf bij u te hebben. Reddingsvest of boot zijn wel ter plaatse te huur. Het dragen van een waadpak of lieslaarzen in de boot is ten strengste verboden. Kinderen onder de 18 jaar dienen altijd onder begeleiding te blijven van een volwassene.

25. Geboekte stekken zijn bindend en er mag niet worden ‘verkast’, tenzij het beheer anders beslist.

26. Het bevinden op een van de eilanden is ten strengste verboden.

27 Uw Hond mag alleen in de daarvoor aangewezen ‘Uitlaatzone’ worden uitgelaten en op het terrein dient hij te allen tijde aangelijnd te zijn. Behoeften op het terrein dienen te worden opgeruimd.

28.Bij Aankomst wordt door het beheer € 20,- borg per visser gevraagd en € 100, - borg in rekening gebracht bij verhuur van een Chalet. Ook in geval van verhuur van materialen wordt borg gevraagd.
Bij schade, vervuiling of niet nakomen van afspraken kan deze (deels) worden ingehouden.

29 Op het terrein wordt niet sneller gereden met de auto dan 20 km p uur. Op de paden tussen de meren rijdt u stapvoets met en snelheid van 5 Km. Dit om overlast voor andere vissers te mijden.

30. Verhuurde spullen zullen weer moeten worden opgeleverd zoals deze bij verhuur zijn meegegeven.

31. Het management behoudt zich het recht toe een vakantie eerder te beëindigen indien men zich niet houdt aan de gestelde eisen zoals hierboven beschreven, of indien men schade toebrengt aan anderen. Je hebt geen recht op een vergoeding of restitutie indien je verwijderd bent. Eventuele schade zal worden verhaald op degene die bij Carp Connections heeft geboekt.

Na verblijf is het verplicht om af te melden bij het beheer. Indien wordt besloten zonder gedag te vertrekken vervalt het recht op restitutie van de borg.

Wij wensen u een plezierig verblijf toe en een goede vangst!


 

Klik op de Google button hieronder voor de ligging en routebeschrijving:

405 km. Breda - Resort Du Dercoordinaten 48.64645,4.77227 


Adres: Frankrijk, Hauteville (sur Marne), Chemin des Longchamps, 4 

Goede reis!
 
 

Weerbericht van het Pure Fishing Resort Du Der


Niet vissende gasten

Er mogen per stek maximaal twee niet vissende gasten bivakkeren.
Eventuele gasten in de accommodaties afhankelijk van het aantal bedden.
Prijs niet vissers per nacht € 9,-

Hond mits aangelijnd en gebruik van poepzakjes
Prijs per nacht € 2,50

Overige activiteiten
Kanovaren op de Marne v.a. €20,- p.p. / 3 uur
Bustripje naar Lac du Der Chantecoq € 20,- p.p. / 3 uur

Vers brood
Wij bezorgen 6 dagen vers brood.

De LeClerq Supermarkt ligt op 12 kilometer en is zeer ruim voorzien

 

2011 vangsten

2011 vangsten 2011 vangsten 2011 vangsten 2011 vangsten 2011 vangsten 2011 vangsten 2011 vangsten 2011 vangsten 2011 vangsten

Advert

Advert

Map

Map

2012 vangsten

2012 vangsten 2012 vangsten 2012 vangsten 2012 vangsten 2012 vangsten 2012 vangsten 2012 vangsten 2012 vangsten 2012 vangsten 2012 vangsten 2012 vangsten 2012 vangsten 2012 vangsten 2012 vangsten 2012 vangsten 2012 vangsten

3-8-13

3-8-13 3-8-13 3-8-13 3-8-13 3-8-13

Vangsten Augustus 2013

Vangsten Augustus 2013 Vangsten Augustus 2013

VangstenMei2014

VangstenMei2014 VangstenMei2014

2014 snelle groei

2014 snelle groei

Vangsten Augustus 2014

Vangsten Augustus 2014 Vangsten Augustus 2014 Vangsten Augustus 2014

Het Meer overzicht

Het Meer overzicht

Berkley le Chenet

Berkley le Chenet Berkley le Chenet

2010 vangsten

2010 vangsten 2010 vangsten 2010 vangsten 2010 vangsten 2010 vangsten

2011 vangsten

2011 vangsten 2011 vangsten 2011 vangsten 2011 vangsten

2010 vangsten

2010 vangsten 2010 vangsten 2010 vangsten 2010 vangsten 2010 vangsten: *
: *
: *