Home -> Visvakanties -> Noord Frankrijk -> Noord Frankrijk, wij gaan tot 450km. van Breda -> De la Haie (JRC) -> Etang de la Haije _ _ _ _ Fishing Resort Du Der

Etang de la Haije _ _ _ _ Fishing Resort Du Der

Etang de la Haije _ _ _ _  Fishing Resort Du Der
boek een accommodatie

Faciliteiten
24h nachtvissen afgesloten omheining 4 hengels bait boats toegestaan boot toegestaan karper 9-23 koi beheerder bivvy stekken cabin 2 cabin 4 caravan Noord Frankrijk diepvries drinkwater enkel bed Duits gesproken Engels gesproken Frans gesproken NL gesproken electriciteit aanwezig electriciteit in faciliteiten douche openbaar wc openbaar groepen honden aangelijnd wifi kampvuurplaats koelkast vers brood service materiaalverhuur fiets verhuur materialen aas shop minimarkt ter plaatse nood boot weidegrond omgeving na lossen auto op parkeerplaats auto parkeren achter stek picnic plaats seizoen gesloten dec feb seizoen maart nov telefoon veranda walk access
 

Dit meer is aangelegd zoals je dat als karpervissers idealerwijs zou willen zien. 10 Hectare bulten, kuilen, taluds, ver en dichtbij de oever. In het midden een prachtig moeraseiland, een eiland met grotendeels zo´n 30 cm. water er overheen. Een ideale en natuurlijke zonnebaad plaats voor de karpers. Het eiland is van alle kanten te bevissen echter heb je op sommige stekken een boot nodig om goed af te leggen.

De Pure Fishing Resort faciliteiten voor JRC de la Haie bevinden zich in het grote sanitairhuis. De douche en toiletgroep is nieuw en schoon. Aan de rivier de Marne kunnen kano's worden gehuurd voor 3 uurtjes plezier. De marne zit bastens vol barbeel, kopvoorn, forel en ook hier en daar een kleine karper.

400 vissen tussen de 9 en 30 kilo. Gemiddeld vangstgewicht 15 kilo. De gemiddelde vangsten bevatten voldoende dertigers met een hoge dertiger of een veertiger.

2015 Record schubkarper 22kg.

2015 Record Spiegelkarper 30,4 kg.

 

 

Nieuwe meren van Carp Connections worden gestockt met- of aangevuld tot-  een standaard minimale bezetting:
3 a 4 Hectare:  150 karpers van 20 tot 50 lbs. / minimaal 1 vijftiger , 2 veertigers en  per stek twee dertigers
7 a 8 Hectare:  300 karpers van 20 tot 50 lbs. / minimaal 1 vijftiger , 1 veertiger per hectare en per stek twee dertigers
10 a 12 Hectare:  400 karpers van 20 tot 50 lbs. / minimaal 1 vijftiger , 1 veertiger per hectare en per stek twee dertigers
20+ Hectare: 500 karpers van 15 tot 50 lbs. / minimaal 1 vijftiger, 1 veertiger per hectare en per stek twee dertigers
Al deze meren kennen een winterstop om de vissen op natuurlijke manier, dik drie maanden te laten ‘hybernaten’. Vervolgens voeren wij de vissen in de late winter bij met geweekte granen.  
Eerst tarwe daarna ook mais, vervolgens (mits de watertemperatuur dat toelaat) volop met hoogwaardige karperpellets tot aanvang seizoen half maart. Zodoende rijpen alle eitjes gelijkmatig en paaien de vissen snel volledig af. Voordeel is ook dat weerstand wordt opgebouwd en alle afvalstoffen hierdoor snel afvoeren en springdesease (voorjaarssterfte) wordt tegengegaan.
Uw voordeel is dat u vanaf half maart hoofdzakelijk mooie actieve vissen zult vangen, kerngezonde dikke karpers.


* 1 Lbs = 0,91 pond = 0,45 kilo.

 

 

Regelementen  :

Aankomst: 12.00 uur
Vertrek    : 10.00 uur  

 No Kill, de vis dient altijd levend en gezond teruggezet te worden:

 

Reglement Pure Fishing Resort du Der

1.   Bij aankomst (Na 09.00 en voor 13.00 uur is het beheer zeker aanwezig) bij het grote hek rij door naar de Parking en meldt u aan bij het beheer. Buiten de reguliere tijden bel: +31653739938

2.     Per stek mag er met 4 hengels gevist worden. I.g.v.gedeelde stek 3 p.p.Laat hengels nooit onbewaakt achter met de lijnen in het water.

3.     Het vissen met haken zonder weerhaak is verboden, het gebruik van een Microbarb haak is wel toegestaan. Bent hooks, long shanks en dubbele haken zijn ten strengste verboden.
Op het PURE fishing resort wordt gevist met een minimale haakmaat 6 en maximaal haakmaat 2.

4.     Het is niet toegestaan om vissen in zakken te bewaren (alleen vissen die extra aandacht nodig hebben of op aanwijzing van de opzichter. Op zo ’n moment mag alleen een recovery sling worden gebruikt. De vissen dienen direct na fotograferen weer (levend en gezond) terug te worden gezet. Beschadigde vissen moeten direct worden geslingd en gemeld bij het management voor eventuele quarantaine in ons Hospital Abu Garcia.

5.     Vissen niet onnodig uit het water laten. De vis mag niet staand vastgehouden worden, voor de foto moet je door de knieën. Altijd boven de mat. Breng de mat naar de vis, niet de vis naar de mat. Bij transporteren van vis van het water naar de mat geld: Spreidblok los, borstvinnen naar binnen, schepnet inrollen, en met twee handen aan de steel uit het water nemen.

6.     Wond Desinfectiemiddel als Klinic is verplicht. U dient dit altijd voor handen te hebben wanneer het beheer daar om vraagt.

7.     Zorg ervoor dat je alle spullen bij de hand hebt als je een vis vangt: een emmer water, Klinic, natte doek, grote onthaakmat (1m+), veiligheidsweegzak, en een net van minimaal 42”, 50”. Let op dat je het materiaal nat maakt voor je er een vis op landt.

8.     Gebruik geen gevlochten lijnen, leadcore of shokleaders, deze zijn streng verboden. Geen vastloodmontages dus clips in combinatie met hit en run systeem. De vis moet ten alle tijden de volledige lijn na de rigwartel kunnen lossen, dus nooit hoofdlijn op de rigwartel knopen. Alleen visvriendelijke “riggs”gebruiken zoals safety’ riggs’. Lijndikte (nylon) die wij toestaan is 35/100, gebruik deze dan ook om lijnbreuk te voorkomen
Alleen op Etg de la Haije (JRC lake) is tien meter voorslag toegestaan mits er gebruik wordt gemaakt van een boot om de vis op te halen!

9.     Het is niet toegestaan in bomen te klimmen of takken af te breken. Houdt rekening met het milieu en voorkom aantasting aan de schoonheid van de natuur. Laat geen vuilnis, peukjes, bierdoppen of vislijnen rondslingeren.

10.  Open vuur is verboden (laat geen sigaretten-peuken achter en verzamel ze apart van de rest van het afval bijvoorbeeld in een emmer).

11.  Zonder uw bijdrage kunnen wij geen goed management voeren.Geef de catch reports door aan het management (zorg voor een mooie foto!). Fotografeer alle vissen van 18 kilo plus van twee kanten, links en rechts. Het is toegestaan het water te betreden om visfotos te maken.

12.  Particles, noten, granen, zijn verboden anders dan door het management verstrekt. Pellets zijn verkrijgbaar bij het meer.

13.  Een baitboat is toegestaan mits alleen binnen het bereik van je stek word gebruikt, max 100 meter en vaar je lijn niet langs/over plateaus als je geen boot hebt om de vis op te halen.

14.  De meren liggen in een rustige omgeving houdt hier rekening mee evenals met andere vissers. Respecteer elkaars privacy. Dus niet schreeuwen, Harde muziek aanzetten. Stalken (rondlopen met hengel) is ten strengste verboden. Zwemmen of rondlopen  in de meren is verboden anders dan voor het maken van een visfoto. In de rivier is waden op eigen risico.

15.  Alleen binnen de stekgrenzen mag gevist worden. Het vissen onder de Brug op JRC is verboden. Ook het ‘wegleggen’ van een hengel in een naastgelegen stek of zelf meer is verboden.

Het is tevens verboden om in de kweekvijver ‘GulpCarp’ en in het quarantaine karperhospital ‘AbuGarcia’ te vissen tenzij het management toestemming geeft om een middagje met kinderen te pennen op kleine visjes.

16.  Het gebruik van markers in de zin van staafmarkers is toegestaan indien de staafmarker zo is afgewerkt dat dit niet voor problemen zorgt. Markers zijn ook ter plaatse te huur. Draadmarkers / H-markers zijn verboden!

17.  Alleen groene bivvy’s gebruiken, geen camping- of partytenten. Op de daar voor aangewezen plaatsen op de stek.

18.  Gebruik de toiletten. Het is verboden om in de natuur uw behoefte te doen. Dit geld niet alleen voor de grote maar zeker ook de kleine boodschap! Plassen in het water van het meer is bij hoge nood toegestaan.

19.  Indien de accommodatie niet word achtergelaten zoals deze in den beginne aan u is opgeleverd, worden de schoonmaakkosten verrekend met uw borg / eindafrekening.

20.  Het management heeft het recht de visuitrusting en voer/aas te controleren. Indien het vermoeden heerst van (vis)diefstal heeft het management de keuze om uw auto te doorzoeken dan wel direct de lokale politie in te schakelen. Op het vervoeren van levende vis zonder vergunning staat 20.000 euro boete.

21. Het is verboden om gebruik te maken van een aggregaat. Stroom voor batterijen laden is voorhanden in het sanitairgebouw.

22. U dient uw eigen vuilniszakken mee te nemen en het vuilnis volgens de Franse wetgeving te scheiden. Als u niet kan voldoen aan vuilniszakken zullen de kosten van vuilniszakken op u worden verhaald. Glas in de glasbak, plastic en papier in de gratis transparante zak (geen etensresten noch flessen).

23. Het is verboden om gebruik te maken van uw auto tussen 22.00 en 06.00uur, bij calamiteiten vervalt deze regel. Houdt u aan de aangegeven max. snelheid. Auto’s dienen na het lossen van de materialen op de aangegeven parkeerplaats te worden geparkeerd. In rustige periodes kan het management hiervan afwijken.

24. Bij het gebruik van een boot is het dragen van een reddingsvest altijd verplicht en u dient deze zelf bij u te hebben. Reddingsvest of boot zijn wel ter plaatse te huur. Het dragen van een waadpak of lieslaarzen in de boot is ten strengste verboden. Kinderen onder de 18 jaar dienen altijd onder begeleiding te blijven van een volwassene.

25. Geboekte stekken zijn bindend en er mag niet worden ‘verkast’, tenzij het beheer anders beslist.

26. Het zich bevinden op een van de eilanden is ten strengste verboden.

27 Uw Hond mag alleen in de daarvoor aangewezen ‘Uitlaatzone’ worden uitgelaten en op het terrein dient hij te allen tijde aangelijnd te zijn. Behoeften op het terrein dienen te worden opgeruimd.

28.Bij Aankomst wordt door het beheer € 20,- borg per visser gevraagd en € 100, - borg in rekening gebracht bij verhuur van een Chalet. Ook in geval van verhuur van materialen wordt borg gevraagd.
Bij schade, vervuiling of niet nakomen van afspraken kan deze (deels) worden ingehouden.

29 Op het terrein wordt niet sneller gereden met de auto dan 20 km p uur. Op de paden tussen de meren rijdt u stapvoets met en snelheid van 5 Km. Dit om overlast voor andere vissers te mijden.

30. Verhuurde spullen zullen weer moeten worden opgeleverd zoals deze bij verhuur zijn meegegeven.

31. Het management behoudt zich het recht toe een vakantie eerder te beëindigen indien men zich niet houdt aan de gestelde eisen zoals hierboven beschreven, of indien men schade toebrengt aan anderen. Je hebt geen recht op een vergoeding of restitutie indien je verwijderd bent. Eventuele schade zal worden verhaald op degene die bij Carp Connections heeft geboekt.

Na verblijf is het verplicht om af te melden bij het beheer. Indien wordt besloten zonder gedag te vertrekken vervalt het recht op restitutie van de borg.

Wij wensen u een plezierig verblijf toe en een goede vangst!

 

Klik op de Google button hieronder voor de ligging en routebeschrijving:

405 km. Breda - Resort Du Dercoordinaten 48.64645,4.77227 


Adres: Frankrijk, Hauteville (sur Marne), Chemin des Longchamps, 4 

Goede reis!
 
 

Weerbericht van het Pure Fishing Resort Du Der


Niet vissende gasten
Er mogen per stek maximaal twee niet vissende gasten bivakkeren.
Eventuele gasten in de accommodaties afhankelijk van het aantal bedden.
Prijs niet vissers per nacht € 9,-

Hond mits aangelijnd en gebruik van poepzakjes
Prijs per nacht € 2,50

Overige activiteiten
Kanovaren op de Marne v.a. €20,- p.p. / 3 uur
Bustripje naar Lac du Der Chantecoq € 20,- p.p. / 3 uur

Bakkertje
agelijks behalve woensdags komt een bakkertje het resort bezoeken rond 11.30 uur.

De Supermarkt ligt op 12 kilometer en is zeer ruim voorzien

 

Sphere

Sphere

0

0

Aerial

Aerial

JRCMap

JRCMap

Labdscape

Labdscape

Landscape

Landscape: *
: *
: *