Home -> Regels Fishing Resort Du Der

Regels Fishing Resort Du Der

Huisregels Sept'2021
Aankomst: v.a. 09.00 tot 11.00 uur / Stekoplevering vertrek : tussen 09.00 en 10.00 uur 

Dit reglement vindt je in clubhuis, toiletgebouw en op carpconnections.com. Iedere visser dient het reglement voor aankomst gelezen te hebben en na te leven. De hoofdboeker is verantwoordelijk voor het verdelen van het reglement onder zijn vissers en verantwoordelijk voor het handelen van zijn gezelschap. Iedere gast is verplicht een geldige reis en wettelijk-aansprakelijkheidsverzekering te hebben afgesloten en dient dit ten alle tijden te kunnen aantonen. Het is de verantwoordelijkheid van de gast zich voor eenzijdige annulering te verzekeren. Hij heeft hierbij de keuze uit een standaard dekking zonder eigen risico (slechts 12 geldige annuleringsregels, zoals bijvoorbeeld sterfte 1e lijn) of een 'All Risk annuleringsverzekering' met 25% eigen risico (all risk dus ook gesloten grenzen, negatief reisadvies enz.). Het is aan de gast om hierin een keuze te maken. Indien de gast een geldige all risk annuleringsverzekering kan aantonen én betreffende verzekeraar bevestigd schriftelijk om de reis voor 75% te vergoeden, dan zal Fishing Resort Du Der op een binnen 14 dagen opnieuw geboekte reis waarvan de datum uiterlijk binnen 12 maanden na betreffende annulering valt, deze 25% van de geannuleerde reissom in korting brengen op de nieuwgeboekte reis. Door het hoge eigen risico is de premie voor All Risk niet veel hoger dan die van standaard. Het is de reisaanbieder ten strengste verboden om reizen inclusief annuleringverzekering te verkopen. Een overeenkomst met een verzekeraar dient de gast zèlf aan te gaan!

Bij aankomst (Na 09.00 en voor 12.00 uur is het beheer zeker aanwezig) bij het grote hek rij door naar de Parking en meldt u aan bij het beheer (Clubhuis). Houdt uw Corona QR code bij de hand en laat deze scannen zodra hier om gevraagd wordt door het beheer! Er komt een aantekening op uw boekingformulier te staan voor OK. Is er even niemand aanwezig wacht dan voor het clubhuis in de auto en blijf op 2m afstand van andere vissers. Ga nooit alvast naar uw stek! Toiletbezoek achter het clubhuis en hond uitlaten bij de rivier is toegestaan. Denk aan uw mondkapje.
Neem een reserve tankje brandstof mee, doe al uw boodschappen alvast thuis, dan is het verlaten van het Resort tussen aankomst en vertrek niet noodzakelijk meer.
Blijf uit de buurt van andere vissers, hoe gezellig dit ook mag zijn. Laten wij blij zijn dat wij geopend mogen blijven voor deze vakanties, verknoei dat niet!

Aanspreekpunt van uw reisgezelschap is ten alle tijden de hoofdboeker. Ook bij vragen van medereizigers dient de hoofdboeker deze namens zijn gezelschap te stellen liefst via de mail of app. In persoonlijk gesprek met beheerder Sissingh is dit dan ook zo veel mogelijk dezelfde persoon.

1.     Per stek mag er met 4 hengels p.p. gevist worden. I.g.v.gedeelde stek 3 p.p.(PENNlake). Kinderen <16 mogen alleen vissen onder begeleiding volwassene, tillen en fotos maken in voldoende diep water! Laat hengels nooit onbewaakt achter met de lijnen in het water. Blijf binnen 50m. van de vissende hengels!

2.     Single vissen (dus zonder vismaat) is alleen toegestaan op PENN/GREYS-lake. 3e en 4e vissers op stek mogen 2extra hengels p.p. toevoegen aan het totaal. Niet vissende gasten mogen absoluut niet vissen en dus ook niet even ‘een hengeltje oppakken. In dit laatste geval wordt visserstarief berekend! ’.

3.     Het vissen met haken zonder weerhaak is verboden, dus weerhaak verplicht, het gebruik van een Microbarb haak is wel toegestaan. Bent hooks, long shanks en dubbele/triple haken zijn ten strengste verboden. Op het Resort Du Der wordt gevist met een minimale haakmaat 6 en maximaal haakmaat 2.

4.   Het is niet toegestaan om vissen in bewaarzakken te bewaren Recovery slings alleen bij calamiteiten per SMS/app. gemeld en met toestemming van de beheerder. Maak de foto’s direct na het landen van de vis, als hij moe en rustig is, ook snachts.

5.   ‘Aanslaan’ ook wel ‘haak zetten’ genoemd, is ten strengste verboden en kan tot onmiddellijke verwijdering van het Resort* leiden. Karper haakt zichzelf. Informeer eventueel voorafgaand aan uw sessie.

6.   Dril rustig met een gevoelige losse slip. Neem de tijd, 30 minuten is héél gebruikelijk. Nooit blokken, trekken, takelen of de slip dicht draaien. Laat de vissen nooit langer dan vijf minuten (5 min.) uit het water. Leg nooit de vis op de buik (levensgevaarlijk). Neem voor het terugzetten van de vis gerust de tijd tot de vis zelf wil wegzwemmen, loop met de vis het water in en hou hem vast tot hij zich ‘vrij vecht’! Regel; laat de vis minimaal wennen aan het water net zo lang als hij er uit is geweest en maximaal zolang als de dril heeft geduurd! Nooit van de mat/sling het water zomaar in laten glijden*.

7.   Minimaal 1 landingsnet van 1 meter doorsnee per visser/per stek, is verplicht. Laat na landen de vis in het water. Zorg dat de dikke 1 meter lange onthaakmat kort achter het landingsnet ligt! Alleen zachte onthaakmatten van 1 meter of langer, voorzien van zachte schuimrubberen of opblaasbare opstaande randen. Cradles of andersoortige stellages met harde stangen zijn verboden*.

8.   Een degelijke recovery sling is verplicht. Schuif na landen de vis met net en al in een recovery- of way-sling. Ontkoppel de net-steel. Controleer de vinnen en staart op ‘knakken’ en til de vis met de sling in de mat die naast het net ligt. Verplaats de vis alléén middels sling of middels de mat! Het gesjouw met vissen in een landingsnet is ten strengste verboden*!
De vissen dienen direct na fotograferen weer (onbeschadigd en gezond) terug te worden gezet. Breng hiertoe de mat/sling naar het water en zet de vis middels de sling op dezelfde wijze weer terug! Aan de bek beschadigde vissen moeten verplicht direct worden weggegeslingd en gemeld voorzien van foto van de wond via SMS/App. Foto’s van 20kg+ ter ferificatie via App. naar Hans Sissingh 0653739938

9.     Vissen niet onnodig uit het water laten. De vis mag niet staand vastgehouden worden, voor de foto moet je door de knieën op de hurken. Altijd boven de mat. Breng de mat naar de vis, niet de vis naar de mat. Bij transporteren van vis van het water naar de mat geld: Spreidblok los, borstvinnen naar binnen en tillen altijd dmv. een recovery- of way-sling, nooit met het net*!

10.     Wond desinfectiemiddel als ‘Carp Care’ (vloeibare, niet afwasbare, desinfectie plijster) is verplicht. U dient dit altijd voor handen te hebben wanneer het beheer daar om vraagt. Ga niet zelf aan een vis lopen dokteren. Bij twijfel maak een foto en sms/app deze aan het beheer 0653739938, doe vervolgens de vis in een sling.

11.     Zorg ervoor dat je alle spullen bij de hand hebt als je een vis vangt:
-1- een emmer water om de mat nat te houden en eventueel de vis schoon te spoelen voor de foto
-2- Carp care, natte handdoek, grote onthaakmat (1m+) direct achter het landingsnet, veiligheidszak (safety sling) of weegzak, en een net van minimaal 42”, 50”. Let op dat je het materiaal nat maakt voor je er een vis op landt.
-3-. fotocamera, liefst op statief

12.     Gevlochten lijn als hoofdlijn is verboden*, in de rig mag deze worden verwerkt (max 35/100). Leadcore of (shok)leaders zijn streng verboden*. Geen vast geknoopt lood, gebruik dus clips in combinatie met bijvoorbeeld hit en run systeem / en of inline lood. De vis moet ten alle tijden de volledige lijn na de rigwartel kunnen lossen, dus nooit hoofdlijn op de rigwartel knopen, maar met een lus terug naar de clip. Alleen visvriendelijke “riggs”gebruiken zoals safety’ riggs’. Hoofdlijndikte (nylon) die wij toestaan is max. 35/100, zorg voor nieuwe opgespoelde lijn en gooi die oude ‘bramers’ in de vuilbak.
Alleen bij bootgebruik is maximaal tien meter nylon voorslag toegestaan (3x hengellengte tot 50/100), let wel alléén mits er gebruik wordt gemaakt van een boot om de vis op te halen! Controleer na iedere keer binnenhalen of de lijn/voorslag niet gebraamd is! Lijnen worden op ‘versheid’ gecontroleerd. Zorg voor nieuwe en schone lijnen, zonder rafels/bramen, die niet met twee handen kapot te trekken zijn.

13.     Het is niet toegestaan in bomen te klimmen of takken af te breken. Houdt rekening met het milieu en voorkom aantasting aan de schoonheid van de natuur. Laat geen vuilnis, peukjes, bierdoppen of vislijnen rondslingeren. Autos rijden alleen op de verharde paden, dus nooit over de grasvelden. Dit geld ook voor tijdelijk parkeren bij de stek, altijd op het grind, nooit op het gras!

14.  Open vuur is verboden. BBQen is toegestaan alleen op het grind.

15.  Zonder uw bijdrage kunnen wij geen goed management voeren. Geef de vangstrapporten door aan het management (zorg voor een mooie foto!). Fotografeer alle vissen van 25 kilo plus van twee kanten, links en rechts en meld ze bij het management. Het is toegestaan, aanbevolen, het water te betreden om visfotos te maken.

16.  Particles, noten, álle granen, zijn verboden anders dan door het management bereid en verstrekt. Een uitgebalanceerd en verantwoord grondvoer is verkrijgbaar bij het meer. Conserven zoete mais/kikkererwten/bonen uit blik uitgezonderd. Gebruik van tijgernoten/noten/pindas zijn dodelijk, verboden en zullen zonder waarschuwing tot het verwijderen van het resort leiden*.

17.  Een baitboat is toegestaan mits alleen binnen het bereik van je stek word gebruikt, max 100 meter en vaar je lijn niet langs/over plateaus als je geen boot hebt om de vis op te halen!

18.  De meren liggen in een rustige omgeving houdt hier rekening mee evenals met andere vissers. Respecteer elkaars privacy. Dus niet schreeuwen, harde muziek aanzetten. Stalken (rondlopen met hengel) is ten strengste verboden. De vis MOET vanaf de aangelegde van grind voorziene stek worden gedrild! Elders dan vanaf de stek mogen geen hengels worden gepositioneerd. Zwemmen of rondlopen  in de meren is verboden anders dan voor het maken van een visfoto. In de rivier is waden op eigen risico.
Alcohol of drugsgebruik is verboden. Terwijl de lijnen‘in’ liggen drink je niet*!

19.  Alleen vanaf de stekgrenzen waar de rodpod/bivvy staat, mag gevist worden. Het vissen onder de Brug op JRC is verboden. Ook het ‘wegleggen’ van een hengel in een naastgelegen stek is verboden. Houd de rodpod/hengel-steunen op de aangelegde stek. Het is tevens verboden om in de kweekvijvers te vissen tenzij het management toestemming geeft om een middagje met kinderen te pennen op kleine visjes.

20.  Het gebruik van markers in de zin van staafmarkers is toegestaan indien de staafmarker zo is afgewerkt dat een lijn er niet in kan vastraken. Markers zijn ook ter plaatse te huur. Draadmarkers / H-markers zijn verboden*!

21.  Alleen groene bivvy’s gebruiken, geen camping- of partytenten. Opzetten op de daar voor aangewezen plaatsen op de stek, binnen de stekgrenzen. Groene kooktent/screenhouse toegestaan.

22.  Gebruik de toiletten. Het is verboden om in de natuur uw behoefte te doen. Dit geldt niet alleen voor de grote maar zeker ook de kleine boodschap! Plassen in het meer/water is bij hoge nood toegestaan, dus NIET tegen de boom*.

23.  Indien de accommodatie niet word achtergelaten zoals deze in den beginne aan u is opgeleverd, worden de schoonmaakkosten verrekend met uw borg en of eindafrekening.

24.  Het management heeft het recht de visuitrusting en voer/aas te controleren. Indien het vermoeden heerst van (vis)diefstal heeft het management de keuze om uw auto te doorzoeken dan wel direct de lokale politie in te schakelen. Op het vervoeren van levende vis zonder transportvergunning staat 20.000 euro boete. Let op, in Frankrijk wordt het bewaren van levende vis in een zak of (way-/recovery-)sling ook als transport beschouwd en bestraft als poging tot diefstal*!

25. Het is verboden om gebruik te maken van een aggregaat. Stroom voor batterijen laden is voor algemeen gebruik in het sanitairgebouw. Op de stekken JRC 1,2,3,4,7 en BERKLEY1,3,10, eiland zijn stroompunten op de stek aanwezig.

26. U dient uw eigen vuilniszakken mee te nemen en het vuilnis volgens de Franse regelgeving te scheiden. A.Plastic flessen van water of frisdrank en blik (dus geen etensresten)  in de gratis transparante zak, dichtgeknoopt in de GELE CONTAINER bij de ingang. B.Glas in de GROENE GLASBAK naast het clubhuis. Alle overige huisvuil in grijze zakken, dichtgeknoopt in de GRIJZE CONTAINER bij de ingang. Als u niet beschikt over vuilniszakken zullen de kosten van zakken op u worden verhaald. Gebruik geen boodschappentassen, dozen e.d. om uw vuilnis in te stoppen. Glas in de glasbak bij clubhuis, plastic en papier in de gratis transparante/gele zak (vraag beheer) (geen etensresten noch flessen), overig huisvuil in grijze comozak (container bij ingang). Vuilniszakken dienen altijd dichtgeknoopt te worden aangeboden. Karton klein maken en in de grijze zak. Grofvuil (stoelen, tenten, hengels) mee naar huis nemen! Indien wij uw grofvuil naar het afvalscheidingstation moeten brengen of uw afval en glas alsnog moeten scheiden, wordt €100,- kosten in rekening gebracht.

27. Het is verboden om gebruik te maken van uw auto tussen 22.00 en 06.00uur (donker), bij calamiteiten vervalt deze regel. Houdt u aan de aangegeven max. snelheid. Auto’s dienen na het lossen van de materialen op de aangegeven parkeerplaats P te worden geparkeerd. In rustige periodes kan het management hiervan afwijken. Gebruik de paden om op te rijden, niet het grasveld*.

28. Bootgebruik is toegestaan, let wel, één man in de boot en altijd één visser bij de hengels. Anders alle hengel binnendraaien voor het ophalen van de vis met de boot. Bij het gebruik van een boot is het dragen van een reddingsvest altijd verplicht en u dient deze zelf bij u te hebben. Reddingsvest of boot zijn wel ter plaatse te huur. Het dragen van een waadpak of lieslaarzen in de boot is ten strengste verboden. Kinderen onder de 18 jaar dienen altijd onder begeleiding te blijven van een volwassene. Op Greys lake is gebruik van een boot verplicht, zelf meegenomen of rechtstreeks gehuurd en bij aankomst afgerekend bij het Resort. 

29. Geboekte stek is bindend, er mag niet worden ‘verkast’ tenzij het beheer anders beslist. Overleg!

30. Het zich bevinden op JRC eiland is ten strengste verboden.

31. Uw Hond mag alleen in de ‘Uitlaatzone’ worden uitgelaten en op het terrein dient hij te allen tijde aangelijnd te zijn. Behoeften op het terrein dienen te worden opgeruimd. Poepzakjes verplicht*!

32.Bij Aankomst wordt door het beheer € 20,- borg per visser gevraagd en € 100, - borg in rekening gebracht bij verhuur van een Chalet. Ook in geval van verhuur van materialen wordt borg gevraagd.
Bij schade, vervuiling of niet nakomen van afspraken kan deze (deels) worden ingehouden of vind een na-facturatie plaats. Eventuele schade aan het gehuurde, dient direct na constatering te worden gemeld via SMS, App of mail aan HQ/management. Ook bij niet scheiden van afval vervalt de borg.

33. Op de paden tussen/rond de meren rijdt u stapvoets met en snelheid van 5 Km. Dit om overlast voor andere vissers te mijden. De auto mag tot de stek worden gereden, geparkeerd op het grind, aldaar worden gelost doch dient vervolgens voor zonsondergang op de parkeerplaats (P.) bij het clubhuis/WC’s te worden gezet!
Indien u (overdag) het resort verlaat, doe dan het HEK ACHTER U DICHT. Ook als het hek open staat, doe het achter u dicht! De code van het cijferslot staat aan de binnenkant van het hek. "1290" De ketting is altijd open aan de binnenkant. Bovenstaande geldt ook voor Penn en Greys vissers.

34. Verhuurde spullen, ook aasemmers incl. deksel, zullen weer moeten worden opgeleverd zoals deze bij verhuur zijn meegegeven. Eventuele schade dient direct na constatering te worden gemeld via SMS app. aan +31653739938

35. Het gebruiken van een drone is aan strenge regels onderworpen en is zonder explicite toestemming van het management verboden. Bekeuring voor vliegen bij een Franse luchtmachtbasis (St.Dizier) loopt van 15.000 tot 45.000 euro en 6 tot 12 maanden gevangenisstraf. 36. Niet anders dan op een camping of attractiepark is de directie niet aansprakelijk voor verlies, schade of diefstal van uw bezittingen. Dit staat duidelijk op diverse borden op het terrein aangegeven. Ook op een privémeer dient u zelf op uw spullen te letten. U kunt uw materiaal eventueel verzekeren via ‘Hengelsportverzekering.nl’. Uw vakantieannulering en reis kunt u verzekeren via de link op uw boekingfactuur. Bij diefstal (of verlies) bel onmiddellijk de politie: +33 326740023. U kunt bij het lakemanagement geen aangifte doen (tbv.verzekering) noch gaan wij voor politieagent spelen.
Meld:
 Fishing Resort Du Der, ‘cambriolage et vol’ au 4(quatre) Chemin de Longchamps a Hauteville, urgent!

*Het management behoudt zich het recht toe een vakantie eerder te beëindigen indien men zich niet houdt aan de gestelde eisen zoals hierboven beschreven, of indien men schade toebrengt aan anderen. Je hebt geen recht op een vergoeding of restitutie indien je verwijderd bent. Eventuele schade zal worden verhaald op degene die bij Carp Connections heeft geboekt zijnde de hoofdboeker.

Club Double D members
Wie in bezit is van een memberpas (D.D.) heeft alle drie de karpermeren bevist, gedraagt zich conform de normen van het beheer en heeft daarmee de volgende privileges verdiend:
a. Code van het hek, recht om andere vissers/gasten binnen of buiten te laten.
b. Aank./vertrek buiten reguliere aankomsttijden en zelfstandig installeren op gereserveerde stek. SMS melding.
c. Het bewaren van karpers in een sling, langer dan de toegestane 30 minuten.
d. Het parkeren van de auto achter de stek.
e. Individueel vissen / 1 visser op de stek.
f. Gebruik maken van het clubhuis, ook als het beheer niet aanwezig is.
g. Members mogen introducés meebrengen en zijn daar verantwoordelijk voor tot betreffende introD zelf DD is.
h.Members verdienen credits per geboekte visdag. Deze zijn te verdisconteren in volgende boekingen.

Niet members
Tussen 09.00 en 11.00 uur is het hek open. Buiten deze tijden bel 0653739938 of vraag een DDmember.
Het is verboden de bezittingen van het beheer, rondom en in het clubhuis, servicehok wc’s, zoals de golfcar, tractormaaier, personenbusje enz. aan te raken noch te gebruiken.

Na verblijf is het verplicht om af te melden bij het beheer. Indien wordt besloten zonder gedag te zeggen, te vertrekken vervalt het recht op restitutie van de borg.

Niet vissende gasten
Er mogen per stek maximaal twee niet vissende gasten bivakkeren. Eventuele gasten in de accommodaties afhankelijk van het aantal bedden. Prijs niet vissers per nacht € 9,-
Hond mits aangelijnd en gebruik van poepzakjes
Prijs per 24u. € 2,50 Indien uw hond schade aanricht aan groenvoorzieningen, de huisjes of bezittingen van het Resort of diens bezoekers zal deze op de hoofdboeker worden verhaald.

Vers brood / eieren
Dagelijks komt het beheer het Resort bezoeken tussen 09 en 11 uur en steekproefsgewijs.
brood dient van te voren te worden besteld voor de hele week á € 1,50 p.s. / 6 eieren van onze kippen 2,-
Particle/Pellets/Boilie-service per 10liter emmer a 15eu per emmer, 3 emmers voor 39eu
Uiterlijk een week voor uw verblijf kan via de mail/app. aas worden besteld. Ook kan aas worden besteld ten tijde van de broodbezorging (indien voorradig). (ParticleMix van: Mais, tarwe, erwten, hennep, zwart zaad, olie en rietmelasse).
Pellets zijn 4mm. snel oplosbare opfokpellets.

De Supermarktligt op 12 kilometer en is zeer ruim voorzien:
LeClerc , Adres
: Rue des Loyes, 52115 Saint-Dizier , openingst: alle dagen 8,45 tot 19,45, zon tot 11.45u.

 

Ziekenhuis, 1 Rue Albert Schweitzer, 52100 Saint-Dizier, 03 25 56 84 84

Huisarts Dr Hermant, 19 Rue de L Hôpital , Elclaron· 03 25 04 16 20
Politie  +33 3 26 74 00 23

Wij wensen u een plezierig verblijf en een goede vangst!

Hans Sissingh 0653739938 ( telefoon tussen 08 en 18 uur, daarbuiten: SMS, Whatsapp, Messenger)
Fishing Resort Du Der, 4 Chemin de Longchamps, 51290 Hauteville sur Marne, France
JRC lake 10ha, BERKLEY lake 12ha, GREYS lake 8ha, PENN lake 8ha